Grattis Björn!

Grattis Björn!

Nog är han lik sig på den vänstra bilden? Det är förstås Björn Ranelid, färgstark författare, kulturpersonlighet och föredragshållare, som idag fyller 70 år. Björn Ranelid är bosatt på Österlen och på Södermalm i Stockholm.

Björn Ranelid väcker ofta starka känslor, både genom sin framtoning och genom det sätt han skriver på. Få samtida författare har utsatts för så många aggressiva påhopp, på samma gång tillhör han de svenska författare som verkligen är älskade och respekterade.

1989 erhöll Ranelid Aftonbladets litteraturpris och 1994 Augustpriset för Synden. I motiveringen till Augustpriset skriver juryn: ”Som en skicklig illusionist förvandlar han, med ett överväldigande bildrikt språk, de udda och utsatta människorna till individualister som försvarar den enskilda människans integritet och värdighet.”

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.