Glöm inte bort att minnas.

Under andra världskriget användes fältpost flitigt för att kommunicera med de anhöriga.
Under andra världskriget användes fältpost flitigt för att kommunicera med de anhöriga.

Förr skrev vi brev till varandra. Brev som man kunde spara, hålla i och tumma på. Brev som bevarade historier, relationer och kärlekar. Men hur håller vi i våra minnen idag?

Dorrit Fredriksson är en 89-årig bloggare. Genom bloggen ’Gammelmormorn’ samlar hon sina barndomsminnen tillsammans med finurliga vardagsiakttagelser. Läs om hur det var att växa upp på en gård bland ryska krigsfångar som ung flicka, hur hon som 60-åring drömde om livet som pensionär och hur allt sedan blev.

Är du själv sugen på att bevara de historier som du har i bakfickan? Då kan du gå in på den strålande hemsidan Historieskatten.se! Här är alla välkomna att bidra med långa eller korta historier från förr. Allting samlas på hemsidan som strävar efter att bevara de sköra minnena som finns kvar hos oss och hos våra äldre.

Du kan också höra av dig till Minnenas Journal. Vi blir alltid lika glada av att se era bilder och höra era historier. I bokserien Livet på landet förr’, finns en samling av vackra fotografier och berättelser som ni har bidragit med.

Alla sitter vi och ruvar på historier som kanske kommer att försvinna en dag. På liv, kärlekar, vardagshändelser och stunder som aldrig borde få glömmas bort. Även om de inte alltid skrivs ner i brev idag, så kan projekt som dessa hjälpa till att förvandla livets stunder till minnen som vi minns.

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.