Full fart framåt

Full fart framåt

På väg ut i livet. Med stora leenden och supersnygga kjolar! Här är historien bakom bilden berättad av Inger Åkesson i Svedala:

”I Skurups kommun som ligger i Skåne hade man 1957 ändrat den gamla folkskolan till enhetsskola. Detta betydda att vi som var födda 1944 var de första som skulle gå nio år i skolan. 1959 stod en ny skola klar och 1960 fick vi nio flickor ställa upp för en propagandabild. Vi skulle se glada ut för vår nya skola men den största glädjen var nog att vi skulle gå ut skolan för gott.

Visst är vi fina i alla våra underkjolar? Från vänster: Ethel Olsson, Laila Britt Mårtensson, Kerstin Axelsson, Inger Andersson (jag själv), Anita Olsson, Karin Olsson, Kerstin Andersson, Anna-Greta Weberg och Gun Olsson.”
Inskickat av Inger Åkesson, Svedala.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.