Fröken Retros vintagetips!

Fröken Retros vintagetips!

Ljuvliga Fröken Retro inspirerar med sitt miljötänk och sina underbara inredningtips. Följ med på hennes jakt efter retrofynd på Secondhandbloggen.se

Vilket vintagefynd gjorde du senast? 

Ett brunmurrigt svulstigt pelarbord till mitt finrum.

Vilket är ditt allra bästa fynd?

Har så många! Men kanske ett litet glasfat från 40- talet med en bild över den platsen på Tivoli i Köpenhamn där vi förlovade oss. Jag betalade 2 kr och tittar på det minst varje dag och blir så glad! Det var ett konstigt fynd på en uteloppis i Lund, men det kändes som att det verkligen var meningen att just jag skulle hitta det.

Vad kan man tänka på när man handlar second hand?

Att slå till fort. Gå på magkänslan, om du gillar det du hittar så är det bara att slå till. Allt är unikt så det är svårt att veta om samma sak dyker upp igen. Ångrar man sig är det bara att sälja vidare, man får oftast igen sina pengar.

Vilken vintagebutik är din största favorit?

Erikshjälpen såklart! Här handlar man och bidrar till något som är större än bara snygga grejer. Här är det lätt att ta fram plånboken! Och så gillar jag ju sommarloppisar ute på landsbygden, bästa semestergrejen är att åka på en riktig bondauktion!

Vilket årtionde inspirerar dig mest?

Jag tänker inte så mycket på en viss stil eller ett visst årtionde, jag gillar så många olika stilar. Men när det kommer till kläder så var 40-talet tjusigast och när det kommer till inredning så var 1900-talets första 20 år bäst!

Min blogg i tre ord:

Bred, humoristisk, inspirerande!

 

 

Fler vintagetips!

Missa inte:

”Jag diggar den damiga looken”

”Personligt, vintagemumsigt och miljösmart!”

”Det var snyggare förr!”

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.