Förintelsens dag

Förintelsens dag

Idag, den 27 januari, är det den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Dagen är baserad på det datum då fångarna i koncentrationslägret i Auschwitz befriades 1945.  Sedan 1999 har det varit en nationell minnesdag i  Sverige och FN deklarerade 2005 denna dag som internationell minnesdag.

Idag vill vi därför tipsa om att lyssna på Tauba Katzensteins upplevelser. Tauba debuterade vid 92 års ålder som sommarpratare 2018. Hon har överlevt getto, förintelseläger och slavarbete, fasor de flesta av oss aldrig tillfullo kan förstå. I sitt sommar berättar hon om sin mormor och sin mamma så att de blir ihågkomna. Programmet kan du lyssna på i Sveriges Radios app eller här.

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.