Fint klädda för födelsedagsfirande

Fint klädda för födelsedagsfirande

Lekkamrater. Det här kortet är från slutet av 40-talet. Vi är fem lekkamrater som står framför bagarstugan hemma på min morfars bondgård Hedenslund. Den ligger i den lilla byn Mästerbo mitt emellan Krylbo och Jularbo i södra Dalarna. Jag kommer inte ihåg när kortet togs trots att jag troligen var åtta–nio år. Antagligen var det i samband med någons födelsedag eller examen eftersom vi är så finklädda. Det togs ju inte så många bilder på den tiden så jag är glad att jag hittade den här i gömmorna. För många år sedan såldes bondgården och den stora tomten med alla äppelträd, ladugård och uthus är i dag borta. Men stora boningshuset finns kvar, det är upprustat och fint och där bor nytt folk.
Inskickat av Kristina Wikström, Hallstahammar.