Fick både slantar och godis

Fick både slantar och godis

Skojigt. Det var en rolig tid när man fick klä ut sig till påskkäringar och gå runt till grannarna med sina korgar. När man kom hem var det både slantar och godis i dem. Dessa påskkäringar fotograferades 1962.
Inskickat av Inga-Lill Persson, Torestorp.

Fullt utrustade. Äkta häxor med sotade kinder, kvast och kaffepanna.
Fullt utrustade. Äkta häxor med sotade kinder, kvast och kaffepanna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Två påskhäxor hälsar på

Bra glid. Här får Maj-Lis Hansson besök av påskhäxorna Gudrun Andersson och Birgit Björkman innan de flyger i väg till Blåkulla. Fotot är taget på 40-talet. De bor i Orrnäs, Rossön, i nordvästra Ångermanland. Vid påsktid var det ofta skarsnö och då åkte de spark och var utklädda. Huj vad det gick!
Inskickat av Kajsa Lindgren, Sandviken.

Landbok_8_786c_lowres

 

 

 

 

 

 

 

Lycklig landning efter flygturen

Hemma igen. Kerstin Landberg har kommit tillbaka från Blåkulla. Bilden är tagen i Astranna Flo i Grästorp i Västergötland. Det är påsken 1953.
Inskickat av Kerstin Andersson, Nossebro.

Landbok_8_621c_lowres

Från Småland till Blåkulla

Nu flyger vi. Påsken 1970 var påskkäringarna och tillika kusinerna Kjell Andersson och Marianne Jonsson på väg till Blåkulla. De startade i Vimmerby re­spektive Pelarne.
Inskickat av Inger Jonsson, Mariannelund. 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.