Etterlysningen! Skicka in bilder till nya boken Rekordåren

Etterlysningen! Skicka in bilder till  nya boken Rekordåren

Nu efterlyser vi bilder till Livet på landet förr – Rekordåren. Den elfte boken ska berätta om tiden efter andra världskriget då folkhemmet växlade upp. Då Sverige blev ett föredöme för resten av världen. 

Efter andra världskriget satte indus­trins hjul igång att snurra ordentligt samtidigt som folk tröttnat på ransoneringar och att ständigt behöva dra åt svångremmen. Vi fick allt mer pengar i plånboken, vi kunde njuta av semester och hade råd att köpa bil. De 30 åren kom att kallas rekordåren. När stora delar av Europa reste sig ur ruinerna kunde Sverige direkt producera med sin intakta industri. Nu söker vi bilder till den 11:e boken av succéserien Livet på landet förr – Rekordåren. Så sätt i gång att vittja lådor och leta upp dina gamla album med bilder från rekordåren. Tiden får vara efter andra världskriget och fram till mitten av 1970-talet. Berätta gärna i stort och smått om dina bilder så att vi kan ge ut ännu en spännande bok baserad på era minnen. Titta gärna på bilderna på uppslaget och få inspiration att berätta om ditt eget liv.

Kvinnor i arbetslivet. Året var 1959 och Britta Anell (tvåa från vänster) är på väg till Göteborg. De ska besöka Original-Odhner i studiesyfte. Från vänster står Kerstin, Britta, Bibi, Vivi och Monika. Notera våra vida kjolar och tuffa solglasögon. Inskickat av Britta Granholm, Järfälla.
Kvinnor i arbetslivet. Året var 1959 och Britta Anell (tvåa från vänster) är på väg till Göteborg. De ska besöka Original-Odhner i studiesyfte. Från vänster står Kerstin, Britta, Bibi, Vivi och Monika. Notera våra vida kjolar och tuffa solglasögon. Inskickat av Britta Granholm, Järfälla.
råd med volvo. Här poserar jag lagom cool vid min olivgröna Volvo Sport 58:a 1965. Mitt fartåk hade 85 ystra kusar i pannrummet som var svåra att tygla för en ung grabb med nytaget körkort. Inskickat av Gunnar Flodén, Uppsala.
Råd med volvo. Här poserar jag lagom cool vid min olivgröna Volvo Sport 58:a 1965. Mitt fartåk hade 85 ystra kusar i pannrummet som var svåra att tygla för en ung grabb med nytaget körkort. Inskickat av Gunnar Flodén, Uppsala.
Vi reste ut i Europa. ”Jag och min man Calle reste tre veckor till Holland. Det var helt underbart och där träffade vi några vänner som bjöd in oss till Belgien. På bilden blir vi avvinkade av Calles föräldrar Ava och Erik på Nybrogatan i Stockholm.” Inskickat av Ann Jondelius, Sundbyberg.
Vi reste ut i Europa. ”Jag och min man Calle reste tre veckor till Holland. Det var helt underbart och där träffade vi några vänner som bjöd in oss till Belgien. På bilden blir vi avvinkade av Calles föräldrar Ava och Erik på Nybrogatan i Stockholm.”
Inskickat av Ann Jondelius, Sundbyberg.

Skrivtips
Skriv en kärnfull historia kring bilden och berätta gärna detaljer om kläder, bilmärken och vad ni kommer på. Ange alltid plats, landskap och årtal. Skriv kort och tydligt.

Så här gör du för att skicka bilder
Har du bilder från 1945 och fram till 1975? Då ska du skicka dem till: Gamla tider, Minnenas Journal, Box 30133, 104 25 Stockholm (märk kuvertet Rekordåren).
Vi vill ha ditt brev senast den 17 januari 2017. Glöm inte din adress och ditt telefonnummer.
Skicka in högst tre bilder. Berätta vilka som är med på varje bild, var (ort) och när (tid) bilden är tagen.
Skicka gärna kopior i stället för originalbilder. Inte fotostatkopior utan fotokopior. Kolla med din fotohandlare som gärna hjälper dig med det till ett överkomligt pris.
Har du digitala bilder är det ännu bättre men kom ihåg att de inte ska vara för små. Minst 1 Mb tung med en upplösning på 300 dpi.
Skicka digitala bilder till gamlatider@minnenasjournal.nu.
Alla originalbilder returneras efter det att boken tryckts våren 2017. Den som får en eller flera bilder publicerade erhåller ett exemplar av Livet på landet förr – Rekordåren.