En riktig motormarknad!

T-Forden
Foto: Sjöberg Bildbyrå.

Vill du höra gamla cylindrar snurra? Se blanka bilar från 50-talet och gamla tjusiga fordon från början av sekelskiftet? Då har du tur, för i helgen är det den Motorhistoriska Marknaden!

Jag skulle så otroligt gärna vilja ha en svart blank T-Ford från 1919. Tänk att få ta på sig ett par handskar och glida ut på vägarna. Dessa gamla kärlekar har levt i snart 100 år. På fotografiet ovan ser vi Ragnar Fors. Han var grundaren till Svenska T-Ford Klubben, som fortfarande är igång. Just den gamla godingen T-Ford producerades i runt 15 miljoner exemplar och har därför kallats ”bilen som satte världen på hjul”.

Om man själv har samma drömmar och kanske till och med har en vacker liten bil gömd i garaget så har man chansen att putsa upp den till sina glansdagar. Men inte är det lätt när man inte vet var man ska börja. Jag vet till exempel att det står en gammal bubbla i garaget hos min vän. En gammeldagsgul som inte har gått särskilt långt. Det var ett framtida pensionsprojekt men nu är han pensionär sen några år tillbaka och någon tid över har han inte fått.

Jag förstår att man kanske väntar ett litet slag men att påbörja en bilrenovering av en veteranbil, om man inte vet hur man ska göra. Tur då att marknader som Motormarknaden finns! Förutom att man kommer att kunna drömskt blicka på de tusentals bilarna, så kan man passa på att få lite tips och hjälp av alla bilveteraner med veteranbilar.

Och var inte blyg med att ta med dig din egna gamla bil – hur rostig den än är! Man kan nämligen tävla i det Vackraste Vraket och vinna en tvåpelarlyft! Plus att man kan passa på att sälja sin egna bil på plats.

Sen har vi ju det stora pluset – det är bakluckeloppis på samma gång! Man kan ju bara tänka sig vilka skatter som gömmer sig där.

 

Ford Populär
En Ford Populär från år 1951. Gunnar Olofsson från Möljeryd har renovarat allt till originalskick. Foto: Sjöberg Bildbyrå.
Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.