En fest i kapellet

Två av mina fantastiska storebröder.
Två av mina fantastiska storebröder.

 

IMG_2282om

I helgen var det dags. Min bror Rasmus, herrn till höger, fyllde 30 år. Och det skulle firas STORT! Med höga hatten på välkomnade han sina kamrater in till det fantastiska kapellet. Ja, ett kapell. Min fina vän Carl Johan köpte det för några år sedan!

Det byggdes under tidigt 1900-tal och var från början till för arbetarna i fabriken. Det är vackert, med träfond, tegelväggar och stora fönster. När Carl Johan köpte det var det dock en annan femma. Tidigare hade kapellet gjorts om till privatbostäder och ett mäklarkontor. I den stora kyrksalen hade man spikat på gipsplattor på den vackra träpanelen och satt upp en ful silverrandig tapet. Ni hör ju. Sedan var resten av rummen uppdelat i två lägenheter, så att ”nya” kök hade byggts in.

Tack och lov såg Carl Johan till att riva ner gipsplattorna, och väl där under fann han en fantastisk träpanel som målades om så att det liknade originalfärgen. Golvet i kyrksalen behövde rivas upp för det hade blivit fuktskador av dopgraven som fortfarande finns kvar. Men det blev fantastiskt fint! Nu står det i sin prakt – ett otroligt hem och en underbar sal dit vi gärna samlar alla våra kamrater när vi får.

IMG_2327om1


IMG_1899omIMG_2000om1 IMG_1903om

Maskeradtemat var passande nog det utdöende ordet hipster. Det gällde alltså att välja en tidsålder och klä ut sig till dess dåvarande hipster som fanns under den tiden. Om man är lite osäker på vad ordet hipster står för så förstår jag det. Det kommer från början kommer det från ordet ’hep’, eller ’hepcat’ som användes under jazzens era och som sen slog igenom under 1940-talet. Man skulle kort kunna säga att det är en person som anser sig ha en unik klädstil och intressen som är lite ”före” sin tid. Det ironiska är att de flesta som klassats som hipsters kan se ganska likadana ut, plus att de själva inte vill påstå att de är hipsters. Så det är inte helt enkelt.

In genom kyrkporten klev i alla fall välklädda dandys och utsökta herrarna som såg ut att komma från 1800-talets slut, stumfilmer från 1920-talet och mods. Det fanns även twiggy-inspirerade blickar och stiliga rudeboys. Allt i en enda salig blandning!

Själv fick jag äntligen användning av min gamla herrhatt. En grå, vacker liten sak, som passade perfekt till en lite fake-mustasch och ett par runda solglasögon som min pojkvän haft när han var fem år. Dessutom fick jag använda min e-pipa! Jag som inte är rökare och inte använder nikotin överhuvudtaget, har nu möjligheten att få vara lite stilig med en pipa i mungipan.

Det hölls fina tal, fnittrades och festades medan natten blev allt ljusare runt omkring oss. Klockan 04.00 gick vi upp på klippan och såg solen gå upp. Gamla vänner möttes, nya vänner fann varandra. Ibland är man bra lycklig.

IMG_2336om IMG_14_33205om

IMG_2567om
Fotografer: Nr 2, 4, 5 och 6 är tagna av Michaela Lindén. Foto 3, 8 av fina Susanna Lindeborg. Resterande är av mig.

 


Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.