ElsaLisa Larsons vintagetips!

ElsaLisa Larsons vintagetips!

Finurliga ElsaLisa blandar vintage med miljötänk på sin populära blogg Elsalisalarson.se. Här hittar du tjusiga retrofrisyrer, makalösa klänningar, katter och kloka ord!

Vilket vintagefynd gjorde du senast? 

– Jag hittade en becksvart sammetsklänning från 50-talet med tillhörande jacka på ett litet ställe i Norrköping.

Vilket är ditt allra bästa fynd?

– Det är de som är sparade från släktingar. Har hittat både soffbord och nattduksbord i teak från min farmor och farfar.

Men det allra roligaste fyndet är nog min mormors gamla serveringsklänning som hon hade på 30-talet när hon jobbade som barnflicka och hushållerska. Den sitter som en smäck på mig och jag älskar när det jag hittar har en historia att berätta.

Vad kan man tänka på när man handlar second hand?

– Att ha tålamod. Att det tar tid och en får låta det ta tid. Fynd gömmer sig oftast. Tycker man inte om att leta får man nog skaffa sig en annan hobby. Om jag letar kläder second hand brukar jag alltid känna på materialet och kolla sömmar och dragkedjor. Det är där man ser hur gammalt plagget är. Är jag ute efter porslin eller annat går jag efter smak och kikar på om det är helt och värt priset.

Vilken vintagebutik är din största favorit?

–  Jag har flera men de jag hittar mest klänningar i är nog Old Touch på Upplandsgatan och Lisa Larsson Second Hand på Bondegatan. Båda i Stockholm.

Vilket årtionde inspirerar dig mest?

– Jag inspireras av allt från 20-tal till 60-tal men hamnar oftast någonstans där i mitten. 50-talets klänningar sitter ofta som en smäck på mig och jag älskar pasteller, men jag trivs bättre i frisyrer inspirerade av 30- och 40-talet. Jag gillar att blanda och tycker att det är upp till en själv att känna efter vad man trivs i.

Men måste jag välja en så skulle jag välja 40-talet då jag dras till figurerna i klänningarna och hur en lekte med håret som accessoar.

Min blogg i tre ord:

– Pastelligt, kreativt och vintage.elsablomgren4life

 

 

Fler vintagetips!

Missa inte:

”Jag diggar den damiga looken”

”Personligt, vintagemumsigt och miljösmart!”

”Det var snyggare förr!”

”Lantloppisar är bäst!”

”Fynd kan gömma sig var som helst!”