Efterlysningen! Känner du igen dig?

Efterlysningen! Känner du igen dig?

Samuel Rombo i Mora hittade bilden i ett gammalt fotoalbum och kom plötsligt ihåg historien bakom.

Jag har nu varit pensionär i 14 år och tidigare i år fick jag av en ren händelse tag i en kartong med skolböcker, gamla fotografier, söndagsskoletidningar med mera från min barndom. Jag gick igenom innehållet i kartongen med stort intresse och det väckte naturligtvis många minnen. Mitt första fotoalbum som jag fick i julklapp 1947 var särskilt intressant. Ett skolkort stack ut i albumet. På baksidan fanns texten ”4:e klass i Konga Mellanskola 1947”. Hur hade kortet hamnat i mitt fotoalbum? En skolklass i Skåne och jag som bodde i Mora. Plötsligt klarnade allting. På jullovet 1948 då jag var nio år gammal var jag ute och åkte skidor och föll så olyckligt att jag bröt lårbenet och hamnade på Mora lasarett under två månader. En släkting skickade en hälsning till mig genom Sven Jerring i radions Barnens Brevlåda. En pojke på skolkortet från Konga lyssnade på radion och skrev ett brev till mig och vi brevväxlade med varandra under en tid. Jag minns inte vad han hette men adressen var Traneröd, Kågeröd. Nästan 70 år har gått sedan dess. Om någon känner igen sig på skolkortet så hör gärna av dig till Minnenas Journal som förmedlar kontakten.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.