Divan som valde sin egen väg

Divan som valde sin egen väg

Anita Ekberg slog igenom i rätt tid. I det tidiga 50-talet fick hennes kombination av sexappeal och personlig utstrålning männen i Hollywood att falla som furor. Men det var i Italien hon blev en legend. 

Berömda citat av Anita Ekberg
”Karlar skäms aldrig. Jag försäkrar att de skulle stirra på mig även om jag inte hade en tråd på kroppen.”
”Jag har ett mindervärdeskomplex … Jag tror inte att jag är så vacker som jag egentligen är.”
”Har det egentligen existerat någon man av -betydelse efter Adam?”

 

Bo och Anita 1964.
Bo och Anita 1964.

Anitas bråk med Bo Widerberg
”Widerberg sa till mig att jag skulle tänka på barndom: när mamma och jag gick och handlade hos fru Nilsson i mjölkaffären. Mjölkaffären! Är det ett sätt att ge regi, att tänka på mjölkaffären?
Il Signore är mad!”

 

 

0026090-1_lowresStrof ur Bob Dylans I Shall Be Free från 1963
Well, my telephone rang it would not stop
It’s President Kennedy callin’ me up
He said, ”My friend, Bob, what do we need to make the country grow?”
I said, ”My friend, John, ”Brigitte Bardot,
Anita Ekberg
Sophia Loren”
Country’ll grow.

 

 

 

Ladolcevitaaffisch_lowresAnita gjorde Federico Fellini känd
Anita Ekberg påpekade gärna att det var hon som hittade på den världsberömda scenen i fontänen. Hon och en förälskad paparazzo fotade i Fontana di Trevi och sålde bilderna på gatan. Fellinis manusförfattare kom över en bild och tipsade Fellini. Anita Ekberg kommenterade detta långt senare: ”Det var jag som gjorde Fellini känd, inte tvärtom.”

 

 

 

Skriv och sätt upp vår fina idolbild!

Anita Ekberg

Se ett utdrag ur filmen La dolce vita

https://www.youtube.com/watch?v=3o15UTomYsc

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.