Den startade i alla väder

Den startade i alla väder

KÄRA AMAZON. Bilden är tagen i slutet av 1980-talet men den visar en klassisk Amazon, bilmärket som fyller 60 i år. Bilen blev min en kväll när maken hade landat min högerstyrda bil runt en lyktstolpe och jag måste ha en ny bil under kvällen, jag skulle nämligen köra lantbrevbäring morgonen efter. Nu var goda råd dyra och det var bara att sätta sig och ringa runt till kompisarna. Jag fick napp hos dagmamman, hennes mans mamma kunde inte köra sin bil längre och jag fick ta över denna pärla för 2000 kronor. Den gick under flera år i brevbäring och startade alltid i alla väder. Bilden är tagen en midsommarafton. Jag och kompisarna gjorde en nostalgitripp tillbaka till vår barndoms midsommarfirande. Och jag hade en lövad bil! Körde alltid med lövad bil till midsommar, även vid postkörning. Straxt efter fotot är taget sålde jag Amazonen till en ung kille i Vingåker, golvet var rätt ruttet och jag hade ingen möjlighet att laga den. Tänker ibland på min Amazon, den har alltid varit min favoritbil, och tanken slår mig. Kanske ELG 780 åker på vägarna fortfarande?
Inskickat av Gunnel Malm, Julita.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.