Del 3: Sommar och semester förr

Del 3: Sommar och semester förr

361873_Lplf-6_Omslagx

Sommaren som vi minns den är camping, dans och utflykter med cykel och bil. Bilderna i detta nummer av Minnenas Journal har vi hämtat ur en av våra underbara böcker om livet på landet förr, Semester och fritid. Böckerna bygger på läsarnas egna bilder och i år kommer bok nummer tio som heter Livet i byn. Beställ på webbshoppen!

Landbok06_s419x

En stilla sommarkväll

SOM EN SPEGEL. Jonasbosjön ligger spegelblank 1957 när Kjell Ohrmér och hans lillasyster Gudrun är ute på fiskeäventyr i ekan. Kjell och Gudrun bodde på gården Sindertäkten med sina föräldrar och tre syskon. På dagarna fick de hjälpa till med allehanda sysslor, men på kvällarna kunde de njuta av bad och fiske.
Inskickat av Rune Jansson, Kolsva.

Landbok06_s361xx

Det gick att sova fiffigt och gott i PV-n

GOD NATT.  Siv och Ivar Sjödin reste sommaren 1955 runt i Jämtland och njöt av det vackra landskapet. När det var dags att sova fällde de ner sätena i sin Volvo PV och bäddade bland hattar och växelspak. Den fiffiga lösningen med kökshandduken (till vänster) gjorde att de kunde sova i fred.
Inskickat av Åse Stattin, Bjärtrå.

Landbok06_s393x

Gondoljär i Småland – då var det varmt

STAKAR SIG FRAM. En sommar på 1940-talet gav sig syskonen Greta, Gullan och Kurt Levin ut med ekan och stakade runt i sjön vid Virestad. Det var riktigt varmt att döma av klädseln.
Inskickat av Gull-Britt Karlsson, Älmhult.

Landbok06_s354x

Mercan och husvagnen testas inför sommaren

SNART SOMMAR. Sven och Marianne Karlberg i Forshaga var 1968 ute och åkte med sin eleganta Mercedes-Benz, modell 1961, och sin husvagn inför sommarens semesterplaner.
Inskickat av Sven och Marianne Karlberg, Forshaga

Landbok06_s482ax

Stenkakor och småkakor

MUSIKALISKT. Einar Andersson har tagit ut hustrun Margit på en utflykt i Odensjö 1937 och bjuder på musik från vevgrammofonen. Hon tackar genom att bjuda på kakor och nykokt kaffe. Vilken idyll!
Inskickat av Ingmar Andersson, Lidhult.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.