Del 2: Sommar och semester förr

Del 2: Sommar och semester förr

361873_Lplf-6_Omslagx

Sommaren som vi minns den är camping, dans och utflykter med cykel och bil. Bilderna i detta nummer av Minnenas Journal har vi hämtat ur en av våra underbara böcker om livet på landet förr, Semester och fritid. Böckerna bygger på läsarnas egna bilder och i år kommer bok nummer tio som heter Livet i byn. Beställ på webbshoppen!

Landbok06_s438cx

Många glassar sålda trots allt

LÄSKANDE. Siv Frendin står på fästningstorget i Karlsborg och lockar kunder till sitt glasstånd 1950. Fästningen drar turister i massor så Siv fick nog några glassar sålda trots att det ser tomt ut på bilden.
Inskickat av Stig Larsson, Väring.

Landbok06_D4bx

Trappan till himlen bär

SPÄNNANDE RESA.  ”1956 besökte vi Döda fallet i Ragunda där min far tog en bild på min mor Agnes Lang och Adelia Berglund nedanför den hiskeliga trappan. Mina föräldrar gjorde många semesterresor sedan de köpt en Vauxhall Velox 1952”, berättar sonen Torbjörn, som tyckte resorna var roliga när han var i tonåren.
Inskickat av Torbjörn Lang, Märsta.

Landbok06_s312ax

Titta, vilken rolig husbil!

SEMESTERLYA. ”Husbilen är byggd i masonit på en Scania lastbil. Den kallades för Kroons semesterlya”, berättar Lilly Kroon. Familjen Kroon och några personer till semestrade med husbilen 1958 och på campingplatsen blev många avundsjuka när det ösregnade och marken runt tälten blev rena lervällingen. Då var det skönt att ta stegen till huset på flaket. På bilden är det Albin Kroon som svingar hammaren.
Inskickat av Lilly Kroon, Häradsbäck.

Landbok06_s371x

Här kommer pappa på besök

ANTIK MC. Vilken härlig, antik motorcykel. Ingamaj Carlssons pappa kommer 1971 körande för att hälsa på sin dotter som här provsitter  bakpå med papiljotter. I den raketbetonade sidovagnen sitter Per Arne Carlsson.
Inskickat av Bert Svensson, Vårgårda.

Landbok06_s368ax

Spel upp, du glade speleman!

SYSKONDANS. Systrarna Doris Johansson och Linnea Kjelleryd tar sig en svängom i gröngräset i Strålsnäs när Thore Johansson bjuder upp till dans med toner från sitt dragspel. ”Min lillebror Örving ser ut att vara finklädd och redo för dans han också”, skriver Florence Wirengren.
Inskickat av Florence Wirengren, Björkvik.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.