Del 1: Sommar och semester förr

Del 1: Sommar och semester förr

361873_Lplf-6_Omslagx

Sommaren som vi minns den är camping, dans och utflykter med cykel och bil. Bilderna i detta nummer av Minnenas Journal har vi hämtat ur en av våra underbara böcker om livet på landet förr, Semester och fritid. Böckerna bygger på läsarnas egna bilder och i år kommer bok nummer tio som heter Livet i byn. Beställ på webbshoppen.

 

Landbok06_s444x

Med vår Vauxhall i det gröna

FÖRSTA LEDIGHETEN. Sommaren 1956 tog Carl och Elna Karlsson och grabben Sven sin Vauxhall årsmodell -54 och åkte på sin första riktiga ledighet. ”Vi tog en paus vid Hooks herrgård på vägen norrut mot Vättern”, berättar Sven. Här är det fika som dukas fram.
Inskickat av Sven Karlsson, Holmsjö.

Landbok06_s358x

Med egen skuta på sjön Frillen

FLYDDE KÖPENHAMN. Klas Rasmusson har flytt Köpenhamn 1973 för att njuta av tystnaden och friden på sjön Frillen i Småland. Inte långt därifrån hade familjen ett sommarställe.
Inskickat av Eivor Sundqvist, Hyltebruk.

Landbok06_s418x

Bubblan tog oss till fjällen

FULLASTAD. Det gick att få plats med hur mycket som helst i en Folkabubbla. Karin Lindholm och hennes man Nils reste på semester till Åndalsnes, söder om Trondheim i Norge i början av 1960-talet. Vilken härlig frukost som serverades i det fria.
Inskickat av Karin Lindholm, Sollefteå.

Landbok06_s429x

Klassiska Rundan på en tur

MALMÖRESA. Alla Malmöbor som är lite äldre minns Rundan, den vackra rundturen på vattnet genom Malmö. Karin Borgström och hennes klasskamrater från Mala skola norr om Hässleholm åkte på skolresa till Malmö 1959 och fick då åka den klassiska turen.
Inskickat av Karin Borgström, Bjärnum.

Landbok06_s425bx

Trampade 60 mil på en vecka 

HJULKUL. Iréne Englund och Sune Seiborg är startklara för sin tandemtur som blir 60 mil lång. Sommaren 1954 är varm och skön och cykelturen startar i Gislaved och passerar Jönköping, Vadstena, Linköping, Åtvidaberg, Vimmerby, Vetlanda, Växjö och tillbaka till Gislaved.
Inskickat av Sune Seiborg, Växjö.

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.