Då blev vardagen lite lättare

Då blev vardagen lite lättare

Första assistenten. 1951 flyttade jag med mina föräldrar och två bröder från Lörstorp i Floda till vår nyinköpta gård Lundbynäs utanför Malmköping i Södermanland. En tid efter flytten lades ”vårt” gamla mejeri i Flodafors ned och medlemsinsatserna betalades tillbaka. För de pengarna skaffade min mor, Maj Jacobsson, sin första hushållsassistent. Vilken glädje och vilken arbetsbesparing!
”Jag kan inte beskriva hur mycket den sparade mina armar. Jag bakade ju allt och malde en hel del kött”, berättar Maj vid 97 års ålder. Den handdrivna köttkvarnen ställdes nu undan för gott och utan saknad.
Inskickat av Leif Jacobsson, Malmköping. 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.