Cykelsemester med mycket regn

Cykelsemester med mycket regn

Blöt vecka. Den 25 juli 1949 startade min kompis Lasse och jag en cykelfärd utan bestämt mål. Första dagen var det ganska vackert väder, vi körde genom Åsnen i Blekinge och tältade vid Torne. Färden gick vidare på krokiga vägar till Ljungby där vi käkade och tittade på stan. Hård fart till Värnamo, kort uppehåll och så vidare till Vaggeryd. 

Den 27 juli cyklade vi i duggregn till Jönköping, som hade ett vackert läge. Vi slog läger på Ålleberg, och fortsatte sedan till Falköping där vi dansade. Dagen efter vaknade vi till regndroppars sång, väntade några timmar och for vidare till Skövde. Vi blev skrämda av ett svart moln och slog upp tältet med rekordfart.

Sjöutsikt. Lasse vid Vänern en dag då det inte regnade.
Sjöutsikt. Lasse vid Vänern en dag då det inte regnade.

Den 29 juli körde vi till Mariestad där ringen sprack. Efter lagning fortsatte vi längs Vänern till Kristinehamn i regn. Vi övernattade strax utanför Karlstad. När vi vaknade insåg vi att vi slagit upp tältet på en gammal kyrkogård!

Den 31 juli nådde vi Slottsskogsvallen i Göteborg. Vi såg på friidrottstävlingar, de så kallade Amerikaspelen. I ösregn cyklade vi ner till Centralen där vi försökte sova på bänkarna. Nästa dag lade vi våra sista slantar på tågbiljetter, sedan vi polletterat cyklarna. Pengarna räckte till Emmaboda där vi hämtade cyklarna, åt middag och cyklade hem.

Sträckan vi cyklade var nästan 100 mil, på 7 dagar. Det gör vi inte om i dag …
Inskickat av Jarl Frostegren, Strängnäs.

Gilla oss på Facebook 

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.