Bröderna, bröderna, bröderna Cartwright…

Bröderna, bröderna, bröderna Cartwright...

Cowboy-nostalgi. För 60 år sedan bänkade vi oss framför TV-apparaterna och kollade det allra första avsnittet av succéserien Bröderna Cartwright.  Kommer ni ihåg syskonen? Den tystlåtne Adam, den glade Hoss och den söte Little Joe, spelad av Michael Landon, som satte så många hjärtan i brand? Och pappa Ben förstås. Han som styrde både familj och hästar med trygg hand. Ranchen Ponderosa var familjens hem och härifrån bekämpade de orättvisor som både de och andra blev utsatta för mest hela tiden. Serien visades under 14 års tid och det sista av totalt 430 avsnitt sändes 1967.  Serien har gått i repris vid ett flertal tillfällen.

Klicka här för att se introt till serien.

Här hör vi Johnny Cash sjunga signaturmelodin till serien Bröderna Cartwright, eller Bonanza som den hette i USA. Klicka här

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.