Bilden firar 100 år!

Bilden firar 100 år!

BARNEN BLEV GAMLA. När min mamma gick bort för många år sedan lämnade hon efter sig en kartong med gamla kort på släkt och bekanta. Däribland denna bild som togs i december 1917, för precis hundra år sedan. Den visar min farmor Rosa, född Hesselsten, från Sanda på Gotland och min farfar Carl Nilsson, född i Järsnäs församling i Småland. Deras fem barn är från vänster, Anna-Lisa, tvillingsyster till Rune, sedan Gösta och min pappa Hans. I mitten tronar Lennart, den yngste i barnaskaran. Tre av pojkarna är klädda i sjömanskostymer som min farmor sytt. Min farfar hade en möbelfabrik med tillhörande affär i Ljungby som Rune tog över när farfar oväntat gick bort, bara 60 år. Min pappa blev lärare och så småningom rektor i Lagan. Gösta och Lennart utbildade sig till läkare i Lund. Anna-Lisa tog hand om make och tre barn. Alla blev mycket gamla, över nittio utom Gösta som drabbades av cancer i 80-årsåldern. Syskonen var mentalt friska till sista andetaget. Minnenas Journal skrev om mig i nummer 2 ifjol. Jag debuterade nämligen som författare vid 85 års ålder. På slutet talas om en eventuell fortsättning och jag kan berätta att mitt nästa bokprojekt är klart till sextio procent. Jag hoppas att min andliga spänst står mig bi så att jag hinner fram till sista sidan före 90-årsdagen!
Tack för en mycket trevlig tidning!
Bengt Bjerstaf, Mölnlycke.