Baka 50-talets påsktårta

Baka 50-talets påsktårta

 

1132714-11-886x10241
Påsktider! Foto: Sjöberg Bildbyrå.

Påsken är här! Det är dags för must, ägg, lax och sill! Men vad ska man äta till efterrätt när man har blivit trött på allt påskgodis?

Vad sägs om en kitschig påsktårta direkt från 1950-talet?

Recept:

3 dl sötmandel eller hasselnötskärnor
4 dl florsocker
1 msk potatismjöl
5 äggvitor

Garnering:

2 dl vispgrädde
1 burk persikohalvor

Gör så här:

Mal mandeln eller hasselnötskärnorna, de behöver inte skållas innan. Blanda det tillsammans med florsockret och potatismjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i smeten. Bred ut 1/3 av smeten i en väl smord stekpanna. Grädda botten i svag ugnsvärme, 175 grader, tills den har fått en ljusgul färg. Stjälp sedan upp det på ett plant underlag och låt den kallna. Grädda tre bottnar och lägg ihop de med grädde mellan. Garnera med vispad grädde och persikohalvor.

Vips, så har du en påsktårta med det lilla äggstra!

pasktarta

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.