Att fiska och dansa hör sommaren till

Att fiska och dansa hör sommaren till

Det blev dåligt med fisk idag

Pappa lärde oss. När jag växte upp var det inte vanligt att köpa fisk i affären. Vi bodde vid en sjö och fick tidigt vara med pappa och ro och lägga ut nät och långrev. Det var gädda, abborre, gös och lake som vi fick mest. Men även ”skräpfisk” som brax och ruda. Här är det min syster Caisa och jag som har vittjat näten. Fångsten var dålig denna gång, men då slapp vi äta fisk! Året är 1962 och vi bodde på gården Hägerudden, Borgvik, Värmland.
Inskickat av Maiken Olsson, Värmlands-Nysäter.

Landbok101058b

Det var dans bort i Odensvi

Hög stämning. Min mor Dagny dansar med sin syster Olga vars dotter Barbro spelar dragspel. Vivianne och Hans dansar medan Olle och Alida tittar på. I Björkmossen, Odensvi, umgicks vi ofta, spelade, sjöng och dansade. Detta är en härlig sommarkväll 1968.
Inskickat av Roland Karlsson, Odensvi.

Kategorier: , ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.