Älskade djur på gården

Älskade djur på gården

Två trötta busungar

SVEDALA, SKÅNE, 1977
Nu sover vi, kompis! Fjordfölet Pontus och Roger Christensson, 7 år, är båda helt slut efter leken. De brukade leka så mycket de orkade, berättar mamma Rut Christensson.
Inskickat av Knut Christensson, Svedala.

Landbok04_S54a_lowres

Britta och Vilna trivs på jobbet

JÄRPÅS, VÄSTERGÖTLAND, 1942
Glada miner. Det är sommaren 1942 och Britta Roland ska spänna för ardennerstoet Vilna för att köra spannmål, vete och råg till kvarnen i Järpås. Brita bodde då tillsammans med sin man Sven på Björklunda, Järpås.
Inskickat av Britta Roland, Järpås (foto Sven Roland).         

Landbok05_S3_lowres

Äntligen på väg hem till stallet

VÄSTBOÅS, SMÅLAND, 1951
Lunka på. Efter en lång arbetsdag på åkern är det dags att vända hem till stallet igen. August Nilsson följer sina hästar hem en septemberdag 1951.
Inskickat av Gösta Hermansson, Gislaved.

Landbok05_S5a_lowres

Små människor och stora hästar

SALEBY, VÄSTERGÖTLAND, 1930
Vacker hatt och tuffa kepsar. På gården Åker i Saleby har syskonen Gunnarsson tagit ut hästarna och ställt upp för fotografen. Eivor Steen skriver: ”Min mor Gunhild är äldst och född 1918, Olle och Arne håller i hästarna och Lizzie med hatten är yngst, född 1924.”
Inskickat av Eivor Steen, Skövde. 

Landbok05_S8_lowres

Dags för Kurre att lunka vidare

RYD, SMÅLAND, 1964
Sista fotot.  Uppklädda och fina står Carl-Erik, Kjell, och Alva Jansson med lilla Christer i famnen på ett avskedsfoto av den trygga och snälla arbetshästen Kurre.
Inskickat av Hanna Jansson, Bodafors.

Landbok05_S8b_lowres

Slåtter i maklig takt

GUMMAGÅRDEN, SMÅLAND, 1970
En tugga på vägen. På åkrarna runt gården Gummagården i Ryd drar hästarna Monika och Monita slåttermaskinen som körs av Erik Jansson. Hästparet har också passat på att skaffa sig lite mat på vägen så de orkar det hårda slitet.
Inskickat av Hanna Jansson, Bodafors.

Landbok05_S27b_lowres

”Snart ska jag få rida!”

BJÖRKELUND, VÄSTERGÖTLAND, 1973
Prickig och finklädd. Ann-Charlotte iklädd sin vackra röda klänning med vita prickar matar hästarna på gården i början på 1970-talet. Ett bra sätt att bli vän med hästarna för att kunna rida på dem.
Inskickat av Thore Pehrsson, Skövde.

Gå in på vår webbshop och hitta Livet på landet-böckerna

 

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.