Alla hjälpte till med att få in höet

Alla hjälpte till med att få in höet

Kaffepaus. I vinterrusket kan det vara trevligt att njuta av en högsommarbild. Gunvor Persson skriver: ”Det var en varm sommardag i Sandåker 1961 när vi bärgade hö. Den lille killen vid hästen heter Bengt Svensk och kom från Sundsvall. Han tyckte bäst om att åka i hölasset. Vid hans sida står Frida som hade till uppgift att räfsa ihop höet.
Göran står på lasset och tar emot höet som Nils, även han från Sundsvall, hivar upp. Det var ett slitigt jobb men vi tyckte ändå det var roligt och det bästa var då någon från gården kom med kaffekorgen. Då fick vi en välbehövlig vila.”

Inskickat av Gunvor Persson, Regnsjö

Kategorier:

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.