5 härliga bilbilder från våra läsare

5 härliga bilbilder från våra läsare

1. Poppis att ta bilen till Norge

Ulf Lagerkvist a_lowres

KRIGET ÄR SLUT. Fotot är taget vid en gränspostering  i norra Värmland 1948. Efter krigets slut var det populärt att åka på utflykt till Norge och hälsa på gamla vänner. Det hade man inte kunnat göra på länge och det var säkert med fasa man tog del av norrmännens upplevelser under ofredsåren. Bilen är en Opel Olympia av 1939 års modell och bredvid står min mor Birgit Lagerkvist. Bilden togs av min far Inge Lagerkvist från Sysslebäck i Värmland.
Inskickat av Ulf Lagerkvist

2. Bubblan var en riktig rallybil

Seved Johansson_lowres

MOTORN VAR TRIMMAD. Min bror Kalle gillade att köra ”rally” på skogsvägar. Ibland fick jag följa med, som denna vårdag 1963 när vi körde på skogsvägar vid Svansbo, utanför Kolsva i Västmanland. Denna Volkswagen var Kalles första bil och den gick fort, eftersom motorn var trimmad. Det är jag, Seved Johansson, som sitter på huven och det är min bror Kalle Johansson som fotat. Lite ”tuff” stil hade man lagt till med, så solglasögon skulle man givetvis ha på sig. Tröjan jag har på mig var hemstickad och grön, den gillade jag mycket. Jackan var svart, fodrad och mjuk.
Inskickat av Seved Johansson

3. Vad är det för bilmärke?

Vad är det för bil?
Vad är det för bil?

”ÅBÄKE”. Min mors moster Karin Johansson, Dala-Järna, med döttrarna Anna och Hildur, vid ett stort åbäke till bil på en bild tagen 1930. Vad det är för bilmärke vet jag inte, men någon läsare kanske kan hjälpa till.
Inskickat av Sven-Olof Mellquist

4. Det var riktigt kämpigt att betala för första bilen

ingemar johansson_lowres

Tjusig Opel. Detta är min första bil 1954, en Opel Kapitän som hade gått 200 mil. Jag gav 13 800 kronor för den, varav 6 000 kronor kontant direkt. Resten betalade jag med 1 000 kronor varje kvartal. Det var mycket kämpigt, minns jag. Ägaren var nästan tvingad att sälja då han skulle sälja andra bilmärken och då kunde han inte åka omkring i en Opel.
Inskickat av Ingemar Johansson

5. Den tjusiga Chevan ”var kunglig”

Landbok9_954_lowres

Nummer BD 12. Bilden är tagen i Harsprånget våren 1948. Pojken på bilden är min lillebror Christian Steén och han är tre år. Pappas bil var en Cheva med registreringsnummer BD12.  När vi var på semester i Ludvika på sommaren besökte vi ett café och parkerade bilen utanför. Då kom tre små pojkar förbi och vi hörde att de pratade om att alla bilar med 11, 12 och 13 var kungliga bilar!
Inskickat av Swea Carlsson

Kategorier: ,

Allt innehåll på denna webbplats, inklusive men inte begränsat till bilder, film, texter och tillhörande metadata, skyddas av upphovsrätt, varumärken, patent, affärshemligheter och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Du får inte ladda ner bilder, ta skärmdumpar, lagra digitalt, distribuera, visa och/eller kopiera innehåll från www.minnenasjournal.nu såvida du inte ingått i ett skriftligt avtal med Minnenas Journal.