Vintagemässorna som du inte får missa!

SSMSAX000806Lom
Vem vet vad man kan fynda? Foto: Sjöberg Bildbyrå.

Jag älskar att fynda på våren! Det är nu man känner att man behöver uppdatera sin garderob och hitta nya vintageplagg. Och tack och lov är det just precis nu som vintagemässorna och utförsäljningar börjar ploppa upp! Här är fyndplatserna som du inte får missa:

Uppsala Vintagefestival: En helt fantastisk plats för en vintageälskare! Under hela helgen mellan 28-29 mars drar Uppsala Vintagefestival igång. På lördagen blir det fyndspaning när massor av vintagebutiker har samlats för att sälja. Dessutom kan man gå på vintage plus size work shop med Marika Smith och frisyrworkshop med fantastiska frisören Retroella, som Minnenas Journal har haft glädjen att besöka. Söndagen är fullspäckad med Afternoon tea, konserter, lindy hop och andra roliga retroworkshops. Dessutom är det klädbytardag på söndagen. Vilken helg!

Göteborgs Vintagemässa: Den 2 maj slår Allégården i Göteborg upp sina portar för deras hyllade Vintagemässa. Här samlas vintageälskare och nostalgiker för att köpa och sälja vackra ting från förr!

KG227121om
Tänk om det finns vintagebaddräkter till salu! Foto: Sjöberg Bildbyrå.

 

Malmös Vintagemässa: Helgen 25-26 april så är det dags för Malmös Vintagemässa! Förutom helt fantastiska fynd, vintageplagg och nostalgieufori så kommer vintagefantaster som Elsa Billgren att vara på plats. Den klassiska berättelsen Alice i Underlandet firar 150 år i år, så Malmös Vintagemässa har gjort det till sitt tema. Man kan med andra ord se fram emot en hel del makalösa klänningar, inspiration och galenskap.

Beyond Retros garage sale: Om du är i närheten av Stockholm och har tid nu på fredag eller lördag så måste du passa på! Då säljer nämligen Beyond Retro ut ett stort utbud av sina fina vintagekläder och accessoarer till fånigt låga priser, från 10 kronor-120 kronor styck!

Burleskloppis 9.0: Den här fantastiska loppisen har allt för burleskfantaster och de som är ute efter fina fynd! I år har Burleskloppis 9.0 tema Besatt av hatt. Det innebär att de 50 första personerna som kommer in med hatt på huvudet får en present. Det blir dessutom hattävling och man kan få hjälp att tidsbestämma sin huvudbonad. Burleskloppisen går av stapeln 26 april på Birkagården i Stockholm, och man kommer att kunna fynda allt från fina dräkter och kostymer till makalösa hattar och smycken!

Som ni ser så händer det en hel del nu när vårblommorna börjar knoppa. Loppisvåren är räddad!

KG229643om
På Uppsala Vintagefestival får man till och med ta sig en sväng om! Foto: Sjöberg Bildbyrå.