Vintageäventyr på våren

IMG_15_46052

Vilken fantastisk vecka det har varit!

Vårvädret slog till ordentligt. Så jag och Susanna gjorde en utflykt till Stockholm för att leta inspiration. Just nu är jag på jakt efter sekelskiftskläder eller liknande som kan användas när Järnvägsmuseum har sitt 100-årsjubileum i Gävle. Så vårt första stopp blev Independent Kostym och deras utförsäljning av teater- och filmkläder. Och den här gången hade vi tur! 

Inte nog med att utförsäljningen är superbillig (cirka 20kr per plagg), dessutom fick vi veta att det som var kvar på utförsäljningen skulle åka vidare till Myrorna nästa dag. Så det som hängde uppe den här dagen var gratis!

IMG_15_45851 IMG_9550

Så jag och Susanna packade ihop stora högar med fantastiska plagg. Jag hittade superbra toppar och blusar till sekelskiftsutflykten och tårturerna på Järnvägsmuseums 100-årsjubileum (se ovan), och jag hittade även kläder som passar utmärkt till mina vardagliga turer.

De som syns på bilden ovan är de som kanske får följa med till Gävle. Det ljusa plagget är en gammal teatertopp med små hyskor och knappar. Den andra är en superfin svart klänning som man knyter åt i midjan för att skapa den rätta timglasfiguren. Några av de klädda knapparna var borta, men det är ingenting som inte går att fixa. Efter Independent Kostym tog vi oss en välförtjänt fika på Gildas Rum, och fortsatte mot Beyond Retro.

IMG_15_46077 IMG_9302 IMG_9304 IMG_9306

Här på Åsögatan fanns fina vårblusar och sjömansklänningar. Och ett helt tjog av äldre bröllopsklänningar! Jag kände att jag kunde ta med alla hem. 

Så det var en dag full av fantastiska kläder. Det underbara är att Independent Kostym kommer att fortsätta med sin utförsäljning av kostymförrådet, och snart kommer de att plocka fram nya kläder till försäljning! Så om någon vecka så kan jag hojta till när sprillans ”nya” teater- och filmplagg är ute till försäljning i Frihamnen i Stockholm.

IMG_15_46075 IMG_15_46073