Vintage för de små!

SCAN0082rättutanram
Hur söt var inte min pappa i stickad mundering?

Barn växer så att det knakar och mycket av det som de har haft på sig går att använda igen. På så vis sparar man både på miljön och på sina pengar. Men var hittar man fina vintage-barnkläder?

Jo det finns några riktiga fyndställen!

Shoppa online:

Vintagepalatset: Här finns det riktigt fina, välbevarade vintageplagg som barn fortfarande kan ha på sig. Vintagepalatset har ett jättefint sortiment på sin hemsida med både små läderskor, kappor, koftor och hattar. Ja, allt man kan önska sig! Om man har turen att åka förbi Nacka så finns butiken på Atlasvägen 4, Nacka.

Vintage in my heart: I den här butiken har man återanvänt äldre retrotyger och skapat nya jackor, mössor och kepsar för barn. Det blir en färgglad kompott med 1960-talskänsla.

Mini-Elsa: Detta är både en blogg och butik som är skapad av två kvinnor som återanvänder äldre tyger och modeller och skapar retrokläder för barn. Roligt, uppfinningsrikt och klokt!

KG228774om
Vem vill inte fynda sådana här plagg? Foto: Sjöberg Bildbyrå.

 

Etsy.com: På den här köp- och säljsida finns hur mycket vintage och handgjorda skapelser som helst! Och självklart finns det en massa vintageprylar till barn. Gå in och sök Vintage, children och clothing så kan du roa dig en hel dag med fynd från hela världen.

100 years: För den som vill kunna välja mellan vintageinspirerade kläder i olika storlekar så är 100 years perfekt. Här finns det tyvärr inga äkta vintageplagg, utan nytillverkade kläder där man har återanvänt en äldre design.

SCAN0426rättutanramom
Inga-Britta i sin fina hatt, år 1919.

Shoppa i butik:

Leva Reko: En underbar butik i Kalmar som säljer både fina second hand-kläder för barn och ekoprodukter!

Rackarungar: Den här roliga butiken har för tillfället ingen webbshop, men en fin butik i Stockholm. Här finns både second hand och nytt för barn i alla åldrar.

Tant Grön Barn och Retro: I den här butiken i Malmö finns alltifrån välbevarade 1970-talsplagg till äldre märkeskläder. Det går att besöka dom på Fågelbacksgatan 31.

Old Touch: Om du vill kika på både vintage för barn, vuxna och vackra antika prylar så har du kommit rätt. Här brukar det alltid finnas en liten barnhörna med stickade plagg, små skor, underställ och liknande. De säljer dessvärre inga plagg på hemsidan, men vid ett Stockholmsbesök så bör man besöka Upplandsgatan 43.

 

KG223953om
Hur stilig får man vara? Foto: Sjöberg Bildbyrå.