Se Sveriges glamorösa loppmarknad

IMG_2061

I förra veckan tipsade jag om den glamorösa Burleskloppisen som gick av stapeln nu i lördags, och självklart kunde jag inte låta bli att åka dit och kika.

Här sålde folk från Sveriges burleskscen och vintageentusiaster vackra 50-talsklänningar, fantastiska hattar, militäruniformer och glittriga skapelser. Marika Smith som anordnar Sveriges mest glamorösa loppis, var självfallet på plats och sålde sina vackra koaffer. De fanns i alla höstens färger. Jag längtar efter att få gå på kurs hos henne! IMG_2053IMG_2040IMG_2009

Eftersom jag ska gå på Edwardian Circus-maskerad i oktober så passade jag på att hålla ögonen öppna efter cirkusinspirerade kläder i gammeldags stil – och det fanns en hel del! Randiga korsetter, puffiga kjolar och showgirl-jumpsuits. Min vän Susanna köpte flera påsar fulla med kläder och jag lyckades hitta samma kvinna som sålde mig en 1920-talsklänning i våras, nämligen Anna från Stockholm Old World Opulente. Hon har både äkta kläder från den tiden och syr även upp kläder som är slående lika 1920-talets skira klänningar. Det sålde hon tillsammans med glittriga, utsökta hårsmycken.

Och tro det eller ej, men hos henne hängde någonting som jag har letat efter i flera år; en äkta 1920-talskappa med bred krage och rak figur. De är väldigt ovanliga, och den här var i svart sammet med ett dovt, blommigt fodrad innertyg. Slående vacker! Självklart kostade den flera tusenlappar, så jag fick stå över. Men jag prövade den i alla fall och kände mig lycklig när den låg på mina axlar. IMG_2031 IMG_1978
IMG_2017

Förutom loppis så var det burleskshow med den fantastiska burleskshowartisten Fräulein Frauke. Hon sålde dessutom några av sina egna vintagekläder på plats. Och när all denna glamour gjorde en hungrig, så kunde man ta sig en fika bland den uppklädda personalen. De hade både klassiska småkakor, små laxsnittar och hemgjorda pajer. Så gott!

Burleskloppisen var med andra ord en riktig succé – igen. Och loppishösten är långt ifrån slut, många vintagemarknader och loppisar ploppar upp de kommande helgerna. I will keep you informed!

IMG_1963 IMG_2051

IMG_2159om2IMG_2149 IMG_2151om