Receptstafetten: Pappas enkla äggahalvor

Receptstafetten: Pappas enkla äggahalvor

 

Nils Hansson i Malmö ringde till Minnenas Journal och berättade om sin pappas ”äggahalvor” som familjen alltid åt till påsk. Det var enkel mat, men så gott, säger Nils, som senare hittade ett recept i en Vår kokbok från 1950-talet. Det var nog det pappa använde, säger Nils.

Fyra personer
Fyra ägg
En-två matskedar smör eller margarin
Grädde
Dill eller gräslök
Smaksätt med två matskedar kaviar

1. Koka äggen i tio minuter och låt dem kallna.
2. Skala och dela dem i halvor på
längden.
3. Ta ut gulorna, mosa med gaffel och blanda med smör och lite grädde till en slät kräm. Smaksätt med kaviar. Fyll ägghalvorna med krämen och strö över mycket dill eller gräslök.
”Pappa ställde alltid ägghalvorna på en bädd av salladsblad”, säger Nils och det stämmer med receptet i kokboken.