Perfekt väder för loppis!

IMG_6180

Vilken helg!

Vädret visade sig bli perfekt loppisväder. Så innan jag åkte iväg för att fira min brors födelsedag på kvällen, så ställde jag klockan, gick upp tidigt och tog bussen till bakluckeloppisen Galoppisen.

Parkeringen mötte oss med hur mycket folk som helst! Det var nog den största loppisen hittills i sommar. Och det bästa är att den pågår nästan varje helg, hela sommaren. Ett äldre par stod och sålde ting från sekelskiftet fram till 1930-talet, vackra glasögon och väskor. En annan man hade ett gäng orientaliska mattor och överallt mötte man människor som sålde ut sina garderober. Min vän Malin, som aldrig tidigare hade gått och shoppat här var med – och hon älskade det!IMG_6253
IMG_6258 IMG_6215

Hon en massa fina kläder och ljusstakar och tavlor till sin nya lägenhet. Det är det som är så bra med sådana här loppisar; man kan verkligen hitta allt. Äldre koffertar, användbara gjutjärnsgrytor och unika burkar. Perfekt när man precis har flyttat!

Själv dök jag ner i ett hav av kläder som låg på en presseningen. Tjejerna som stod här sålde väldigt fina kläder för 10 kronor styck. Och sen fyndade jag en vintagekappa till min mamma, som en gång var köpt i London. Den kostade bara 50 kronor! Så när jag sen skulle fira min bror så hade presenter till både honom och mamma.
IMG_6191IMG_6246 IMG_6209

Malin och Susanna åkte från loppisen med 10 saker vardera, Mickis hade fyndat tröjor och sjalar och jag var superlycklig över mammas present och ett par spetshorts som jag hade hittat.

Jag fick även chansen att ha på mig det utsökta 1920-talsplagget som jag köpte på Burleskloppisen i våras! Förmodligen har den en gång används till nattplagg eller underkläder, men idag går den att använda mitt på blanka dagen. Det är en svart, vackert sydd, byxklänning skulle man kunna säga. För den går ner likt en klänning till ovanför knäna, men sen kan man knäppa små knappar mellan benen som gör den till en byxklänning, eller en jumpsuit. På framsidan har någon broderat utsökta fåglar och blommor, och jag är fullkomligt förälskad i den. Jag hade sådan tur, för den såldes för bara 200 kronor, vilket inte är mycket för ett 1920-talsplagg. Inte alls! Så jag ser redan fram emot Burleskloppisen som kommer igen i höst, vem vet vad som kan finnas där?

IMG_15_51752 IMG_15_51852