På loppisspaning

IMG_9427

Nu ploppar de upp lik vårblommor. Alla dessa loppisar!

I helgen är det Loppis Babar Bazaar på Djurgården i Stockholm. En loppis som pågår varje helg i april och jag var på besök förra lördagen. Det var strålande solsken när jag och Susanna bestämde oss för att göra en liten utflykt dit. Vi köpte oss varsin glass (den första vårglassen), och tog bussen ut.

Djurgården är fint vanligtvis men på våren är det någonting extra. Nere vid hamnen satt folk i solen och det var också här, i ett utav båthusen, som loppisen höll till. Här fanns allt möjligt!
IMG_9388 IMG_9400

Vi hittade äldre, roliga lampor, kläder, vackra plåtburkar och LP-skivor. Skor från 1970-1990-talet såldes ut för 50 kronor styck och jag hittade en förpackning för fina gamla spritsar hade orginalspritsarna kvar.

Sen snubblade vi över den här fantastiska förpackningen för en hårtrimmer som användes för att klippa till den supermoderna, kortklippta frillan från 1920-talet. När den trenden satte fart och kvinnor vill få sitt långa hår kortklippt så fick de till en början besöka barberare, eftersom det inte fanns några damfrisörer på den här tiden. Här kan man se ett filmklipp från en salong från samma tid, där långhåriga skönheter får sig en modern frisyr. IMG_9399IMG_9393

Efter att ha fyndat så satte jag och Susanna oss ute på bryggan och såg när havet rörde sig under oss. När man kände på vågorna med fingrarna var det iskallt, men det gav en förnimmelse om sommaren.

Jag var också glad för att jag fick ha på mig mina fynd från Gudrun Sjödén och Independent Kostym. Tygpåsen är Sjödén och klänningen från kostymförrådet. Från början har klänningen varit en gammal teaterkostym som påminner om en 1960-talare med sina pastelliga kragar. Men enligt lappen så användes den på Operan av Malmqvist, år 1985. Det är underbart med kläder som bär historia. Och jag ser så mycket fram emot alla kommande loppisar denna vår. Nästa vecka så kommer jag att tipsa om de allra roligaste som snart kickar igång!

IMG_15_46112IMG_9430 IMG_9547