På loppisspaning

IMG_3332

Det blev väder för loppis förra helgen, så det blev spontanbesök på Sveriges största bakluckeloppis; Galoppisen i Täby. Den var inte lika stor som den kan vara när solen är framme, men den var tillräckligt stor för att man skulle kunna hitta riktiga pärlor!

Det är inte alltid man springer på äkta vintageplagg vid en bakluckeloppis. Men ofta finns det gamla grejer; som vackra kameror och gamla verktyg som inte har använts på över 30 år. Och vid just det hör besöket skulle det visa sig finnas en hel del fynd.

IMG_3275 IMG_3288

Mina vänner lyckades köpa flera kassar fulla med kläder och skor men jag höll jag mig lite på avstånd (förra helgen bjöd ju på tre loppisar och en massa fina inköp, bland annat den mintgröna kappan som jag hade på mig) så jag kände att jag kunde hålla lite i pengarna.

Men så vid den sista raden av bord, alldeles runt hörnet, så skymtade jag vintageplagg som fladdrade i vinden. Bakom bordet stod en kvinna som sålde kläder från 1950-70-talet! Här fanns en fantastisk blå sommarklänning med vita prickar, en rosa puffig blåsa och en timglasformad spetsklänning –  alla var vintagedrömmar från 50-talet! Och de var fantastiskt välbevarade. IMG_3280

IMG_3295

”Varför säljer du det här, har du en butik?”, frågade jag där jag stod i en hög av vackra plagg. ”Nej”, sa kvinnan bakom bordet. ”Det är min svärmors gamla kläder. Vi har 10 garderober hemma som ska tömmas”.

I ren glädjeyra kikade jag igenom plaggen och köpte en dräkt från 1950-talet, en vacker grå ullklänning från 1960-talet och ett blommigt plagg med kjol och blus från 1970-talet.

Totalt betalade jag 300 kronor, vilka fynd! Förhoppningsvis är kvinnan tillbaka igen nästa helg, för jag tänker spana efter henne. Vem vet vad hon har med sig den här gången? Och de vackra 1950-talsklänningarna finns fortfarande kvar om ingen annan hann köpa dom efter mig. De var nämligen inte i min storlek – så någon annan kommer att kunna göra sig ett riktigt kap. Kanske redan nästa helg!

IMG_3323 IMG_3286

Om du vill kika på andra loppisar som kommer nu till helgen så får du inte missa Gratisloppisen i Spånga där det finns massor utav fina gamla möbler som inte kostar en enda krona. Det är Big Easy ReGive som håller i den. De har som mål att hjälpa miljön genom att hitta hem åt möbler som annars skulle ha slängts på soptippen.

Sedan är det Make it last modeloppis på Nybrokajen i Stockholm. Här kommer modegurus och proffs sälja ut sina garderober. (Man kan ju ana att stylister, designers och redaktörer har en hel del ess i sin rockärm).  Malmö bjuder självklart in på loppis och om vädret blir dåligt så finns tack och lov platser som Bellevue Marknaden i Göteborg.

IMG_3302