”Ovanligt mycket kvalité för att vara loppis”

IMG_0780om

IMG_0861om

Inte nog med att Burleskloppisen drog igång förra helgen, dessutom var det Solnahallen Megaloppis. Här fanns det både samlarporslin, vintagekläder, inredning och mycket mer. Jag hörde en man som spatserade förbi och sa ”Här finns det ovanligt mycket kvalité för att vara en loppis”. Och det stämmer verkligen!

Här har jag fyndat mången grejer, som en klänningen från 1950-talet som var försäljarens farmors vackra plagg. Och den här 1940-talaren i superfint skick.

Den här gången fyndade Susanna en hel del grejer. Hon hittade två skjortor från 1960- och 70-talet med roliga tryck och en perfekt sommarklänning. Jag fastnade vid bordet som verkade sälja sängkläder från sekelskiftet, men det visade sig finnas alltifrån näsdukar och kjolar i vit bomull till vackra små dopklänningar från 1800-talet. Försäljaren berättade att hon hade fått de av en 90-årig dam, och på ett av plaggen stod det skrivit 1895. Magiskt!

IMG_0945 IMG_0908
IMG_0906IMG_0889IMG_0937

Jag köpte mig en vit enkel kjol från början av 1900-talet, med utsökta spetskanter. Men jag sparade resten av slanten till Burleskloppisen dagen efter, och tur var väl det för här hade jag tur att göra riktiga storfynd!

Jag var också väldigt glad för jag fick tillfälle att ha på mig ett av fynden från Independent Kostyms utförsäljning. Det enorma kostymförrådet som vanligtvis endast hyr ut kläder från alla möjliga decennium har utförsäljning hela våren. Just nu är de på gång med att plocka ut nya godsaker, så jag lovar att hojta till så fort utförsäljningen har börjat igen. Den svarta klänningen som jag har på mig är gammal och har varit med i tidigare teateruppsättningar. Hatten är också en gammal teater piece från Kungliga Operans utförsäljning i höstas. Och de röda kängorna (jag älskar röda skor), är från fina Gudrun Sjödén. Så jag fick känna mig vårfin trots allt det svarta.

Nu ser jag fram emot 1km-loppisen nästa helg den 10 maj och Årstaloppisen 9 maj. Och för den som vill fynda redan nu i helgen så kommer den fantastiska Vintagemässan i Göteborg gå av stapeln imorgon (fantastiskt) och Solvallas Drive-in-loppis ha premiär nu i helgen. Så fyndchanserna är stora!

IMG_0913om IMG_0923om

IMG_0921