Nyårsfrisyrer!

3-48-1864
Sminket är på, men hur ska man fixa frillan? Foto: Sjöberg Bildbyrå.

Snart är det nyårsafton! Då blir man lite sugen på att piffa till sig och vara så där extra glamorös. Men hur får man till håret?

Det är lätt att tro att kvinnor gick till frisören förr för att få sitt hår fixat i tjusiga uppsättningar. Men faktum är att många gjorde sina egna frisyrer hemma i sängkammaren under stora delar av 30- och 40-talet. 

Många kvinnor använde sig av det enkla knepet att ha lite smutsigt hår för att få frisyren att hålla. Med hjälp av lite hårnålar, clipsläggningsvätska, kam och spray så kan man få till något riktigt fantastiskt.

Så man behöver inte vara ett proffs, det krävs bara nyfikenhet och träning. För att få inspiration och idéer så bjuder jag på fem av mina favoritknep! Här är instruktionsfilmer för fem olika vintagefrisyrer; från 1900-talets stora burr till 1920-talets flapper look, från 1930-talets pin curls och 1940-talets svall till 1950-talets tjusiga frisyrer. 

Om du vill du veta mer om vintagefrisyrer och retrofrisörer missa inte det här! Och här hittar du makalösa kläder från förr som skulle passa utmärkt till nyår.

Sekelskiftets stora hår:

1920-talets korta flapper look:

1930-talets finger waves:

1940-talets svall:

1950-talets tjusiga uppsättning: