Missa inte retrofynden!

IMG_4716

I våras var jag på besök hos min bror i Karlstad. Och när vi spatserade på gatorna där så gick vi förbi en riktig nostalgibutik, nämligen Tidens Melodi!  På övervåningen fanns det ett fik som var fullt med nybakade småkakor och på nedervåningen fanns det vackra vintageplagg och fina hattar till salu.

Nu har de äntligen en pop-up butik i Stockholm så även de som bor lite närmare den staden kan fynda. Och inte nog med det, i mellandagarna blir det utförsäljning med hela 50% på allting!

Så om du är ute efter en fin blåsa till nyårsafton, inspiration eller helt enkelt lite nostalgi så måste du besöka Odengatan 74 i Stockholm. Dessutom befinner dom sig i samma butik som den stiliga herrbutiken A.MARCHESAN. Hos dom finns det hur mycket vintagemode som helst för herrar. Vackra gamla trämöbler klär rummen och det finns skor, hattar, kostymer och sjalar. Allt man kan önska! De har inte samma rea-erbjudande som Tidens Melodi men det är väl värt ett extra besök.

IMG_4683 IMG_4705 IMG_4713

Så igår smög jag mig in till Tidens Melodi på Odengatan 74 och hittade hur mycket som helst. Det finns balklänningar i vackert tyll från 1950-talet, blommiga 1960-talsklänningar och underbara dräkter.

I en hylla med skor fanns det roliga hattar och i en hattlåda fanns det fynd som bara kostar 30 kronor styck just nu (redan innan rean). En bröllopsklänning från 50-talet gick för under tusenlappen, och om någon vecka kostar den hälften så mycket. 

Så om du har pengar över efter jul, eller om du kanske till och med fått lite pengar i julstrumpan – så vet du nu vart du kan spendera dom. Så småningom ska hela sortimentet från Karlstadbutiken flyttats över till Stockholm innan den stänger dörrarna för gott.

Det som är tråkigt är att en sådan nostalgiskbutik snart stänger. Så jag hoppas innerligt att de gör en nystart inom några år, för de bjuder verkligen på en hel del nostalgi.

Och på tal om nostalgi och inspiration, så måste jag tipsa om den här reklamen från 1930-talet. En av mina favoriter just nu.

IMG_4682
IMG_4697
IMG_4691 IMG_4681