Min mamma sa alltid…

219912_lowres
Sickan Carlsson med sin lilla dotter, år 1941. Foto: Sjöberg Bildbyrå.

 

Kan någon vara klokare än en mamma? Jag har svårt att tro det. Det är min mamma jag vänder mig till när jag behöver skratta, gråta, låta tankarna vandra och bara få vara. Det är hon som känner mig bäst. Och det känns som om hon måste ha levt tusen år, med tanke på allt klokt hon har att säga.

Förra söndagen var det morsdag, och för att fira det så skapade MyHeritage är rolig tävling där folk som också tyckte att deras mamma hade något klokt eller tokigt att säga, fick avsluta meningen ”Min mamma sa alltid…”. Tillsammans blev det en samling av visdomsord från mödrar från olika decennium. Underbart! Här har vi några av mina favoriter därifrån:

1. ”Gå till dig själv så är du strax hemma”

2. ”Ödsla inte energi på skit”

3. ”Stå på dig, annars gör någon annan det”

Och så förstås ett från min egen mamma;

”Man ska ha lika roligt som man är duktig.”

Vill du läsa om fler citat så kan du gå in här hos MyHeritage och kika runt! Vad sa din mamma för klokt?

SC226753om-808x1024_lowres
Mor säger kloka saker. Foto: Sjöberg Bildbyrå.