Loppisar kantar vägarna

IMG_7901om3

När regnet var som värst så packade jag och min vän Michis ner våra kläder och for ut till Gotland. Här, mitt ute på landet, bor hennes kära far. Och här skulle vi få tillbringa några lugna dagar.

När båten kommit i land så körde han oss genom ett regnigt landskap. Att naturen är sin egen här på Gotland blev tydligt redan från bilen. Det slog mig att alla träden var så korta jämfört med de på fastlandet. Överallt växte det vilda blommor, det fanns fält av klöver och havre. Till min lycka fann jag att det inte bara var regnet som duggade, även loppisskyltarna duggade tätt längs vägkanten!

Överallt stod de, och vi behövde såklart gå in och kika på några. I en loppis stod vackert porslin uppstapplad och jag fann en gungstol som var målad i art deco-stil. Vacker, men svår att ta hem på båten.

IMG_8922

IMG_0997om

Ute vid Ala fann vi en till, här fanns gamla leksaker från 50-talet, kläder och 70-talsblommiga möbler. Mycket var också nyare än så, och jag lyckades fynda en sweatshirt i neon med en smiley till min vän som älskar 80- och 90-talsplagg.

I självaste Visby finns också några ställen man kan hålla utkik efter. Vi gick förbi Memo Antik som hade väldigt vackra möbler, superfina glasburkar för 50 kronor styck, utsökta smycken och slipsnålar från förr. Dock har jag hört att det är billigare på Gotland om man har tålamod och inte åker just när det är som mest turister, utan håller sig till slutet av augusti eller början av september.

Efter alla loppisar var det dags att åka ut till den dramatiska naturen och fota loppisfynd! Det blev otroliga fotografier som jag kommer att lägga upp så fort som möjligt.IMG_8788
IMG_8794