Loppis till lucia?

IMG_4374
Det var hårda barnsagor förr i tiden! Här är illustrationen från boken "Bilder om sjelfsvåldiga barn" där flickan blir till aska för att hon lekt med tändstickor.

IMG_4353om

Ja herregud, förra helgen var det loppis igen. Solnahallen Megaloppis öppnade upp sina portar på både lördagen och söndagen och jag hittade massor med godsaker. Men för de som inte hann dit så kommer det en massa loppisar nu till helgen som man inte bör missa!

Jag passade på att ha på mig min 1940-talsklänning som jag hittade på Winter Vintage för några helger sen. Den behöver fortfarande lagas lite, men jag kunde inte låta bli!

Jag hade ju tänkt att jag bara skulle fynda julklappar. Istället sprang jag på en parfymflaska från början av sekelskiftet i art nouveau (ni hör ju) och lite fina plagg. Fast jag hittade dock en julklapp som kan vara den bästa i år. Jag kan ju inte avslöja vad redan nu, då blir det inte mycket till överraskning till jul. Men nog är den fin alltid.IMG_4291

 

Som vanligt blir jag alldeles till mig av folket jag möter på loppis. En fin dam berättade glatt om sitt liv när vi gick förbi hennes stånd. Hon berättade om de hårda klassrummen på 30-talet och hur läraren hade slagit på hennes fingrar så hårt för att hon var vänsterhänt att hon fortfarande hade ont idag. Hon hade en hel del historier på lager, minnen som hennes dotter hade försökt bevara genom att intervjua henne. Bra initiativ, tyckte jag.

Jag såg en hel del makalösa 60-talsklänningar (jag spanade in en grön med blommor från NK men den var för stor), och roligt porslin. Jag blev så nöjd med min shopping att jag är lite rädd för att våga mig ut på en ny loppis till helgen.

Men det finns en hel del loppisar som dyker upp i helgen! Ute i Frihamnen är det Lucialoppis! I Malmö kommer Julloppisen i Folkets Park att pågå. Och ute i Gustavsberg är det loppis hela helgen. Sen har vi förstås Kungens loppis vid kungens kurva och i Göteborg är det Lucia på trucken med loppis och DJ:s!

Så än kan julen räddas. Frågan är om plånboken är lika säker.

IMG_4384 IMG_4401
IMG_4414