Julstress botas med dessert!

IMG_4270om
Det finns många julklappar på Old Touch!

IMG_4221om

Vem vill inte stiga in i en varm, mysig sal med kristallkronor och en varm kopp te? (Och sen förstås äta den mest underbara dessertbuffén!)

I helgen var min vän Eva från Schweiz och min kamrat Sonja från Finland på besök i Sverige så det var dags för en liten utflykt ute på stan. Luften var frisk och gatorna var täta med julklappsletare. Så vi smög oss iväg till en liten pärla, som förvånansvärt få känner till. Nämligen Berns dessertbuffé!

Kanske är det få som kommer hit eftersom deras Afternoon Tea är på en knasig tid. Mellan klockan 14.00-17.00 varje vardag så öppnar Berns Asiatiska upp portarna. Och då möts man av chokladpraliner, småkakor i miniformat, lemon curd, maränger och hallonpaj. Ja, allt man kan tänka sig!

IMG_4228om IMG_4261om1

Vi var där tidigt så vi lyckades få i oss minst två omgångar med kakor. Det kostar 160 kronor, och för en efterättsälskare är det verkligen värt pengarna. Det är ju mysigt att bara få sitta i de ljuvliga lokalerna. Den jättelika byggnaden Berns byggdes faktiskt av en konditor år 1863. Då, precis som nu, höll man konserter och fester och självklart serverades förstklassiga sötsaker! Många historiska händelser har skett här, om du vill kolla in hur det kunde se ut förr, kolla in det här.

Efter att vi blivit alldeles dåsiga av socker så promenerade vi längs de blanka gatorna. Vi gick förbi NK:s fantastiska julskyltning och för att lyckas fynda julklappar så gick vi förbi vintagebutiken Old Touch. Här finns det alldeles för mycket som jag själv vill lägga vantarna på för att det ska vara nyttigt. Jag hittade bland annat en helt skir 1920-talsklänning som man förmodligen använde som under- eller överklänning på ett mer heltäckande plagg. Helt underbar. Men jag höll mig, för nu skall julklapparna prioriteras!

Tack och lov har Solnahallen sin Megaloppis nu i helgen! Då ska det spanas. Och inte till mig själv den här gången – jag tänker: julklappar, juklappar, julklappar.

IMG_4238om IMG_4250om