Hipp hipp hurra för ålder!

40-tals kyss
Vem vet vilka historier som gömmer sig bland våra minnen? Här ser vi en äkta kyss under krigstider år 1941. Foto: Sjöberg Bildbyrå.

 

Idag är det den Internationella dagen för äldre! Det är en dag som FN-stiftade, en dag som uppmärksammar rättigheter och firar de äldre. 

För att hylla dessa underbara farbröder, tanter och vanliga kvinnor och män så har MyHeritage knåpat ihop en liten lista dagen till ära. En lista med saker som våra far- och morföräldrar har men som vi yngre har gått miste om. Kan du själv till exempel läsa en riktig karta, eller lyckas memorera hundratals telefonnummer i huvudet idag?

Denna underbara lista hittar du här! Läs igenom den, skratta och skriv till saker som du själv tycker ska läggas till.

Om vi bara tar oss tid till att lyssna på de som är äldre än oss själva så kan vi få ta del av en magisk upplevelse. Öppna dörrar till gamla minnen av forna kärlekar och historier om hur livet var förr.

Det finns ingen på den här jorden som har mer livserfarenhet än de som levt länge. Ingen som har gått igenom fler händelser, sett utveckling på så nära håll och förstår hur det faktiskt känns att gå igenom livets alla åldrar.

Så passa på att ringa upp någon som du älskar idag. Kanske kommer du att lära dig någonting nytt genom att bara lyssna. Kanske får du en ny insikt, ett nytt perspektiv och en ny erfarenhet. Ibland tror jag att många äldre ser med klarare ögon än många andra. Det får vi aldrig glömma.

 

Dagmar Ebbesen
Ta dig tid att lyssna på skvaller! Foto: Sjöberg Bildbyrå.