”Här finns det spexiga kläder”

IMG_474om1

IMG_4633

Förra veckan slingrade sig kön lång in till den ståtliga byggnaden vid Musikaliska i Stockholm. Här stod många förväntansfulla och modeintresserade personer och väntade i höstsolen. För nu hade Make it Lasts Modeloppis slagit upp sina portar!

Två gånger om året händer det att designers, stylister och PR-människor öppnar upp sina garderober med vintagekläder och märkesvaror. Det känns som att kläderna kommer direkt från en photo shoot när man ser alla häftiga skor i stora storklekar och unika kläder.IMG_4653 IMG_4658IMG_4695

Alla pengar gick direkt till UNHCR och rummen fylldes snart av shoppingsugna människor. Jag kikade på omgjorda 1940-talsklänningar, spexiga kavajer och 20-talsinspirerade kimonos från klädarkiven.

Det gällde verkligen att tränga sig fram för att nå alla kläder, skor och lådor som stod under borden och innehöll de största fynden. Men visst gjorde jag fynd! En underbar klänning från 1960-talet såldes för 20 kronor, en vit vintagebasker för 10 kronor och en lång vacker vit klänning i fantastiskt bomull för 100 kronor. Med tanke på hur många man såg tåga ut ifrån byggnaden med påsar så kan jag ana att det var jag inte ensam om.

Dessutom var jag riktigt nöjd med att jag äntligen fick använda min svarta vintageklänning och jacka från Independent Kostyms utförsäljning i våras. Perfekt väder!

IMG_4676 IMG_4793