Glamorösa retrokoaffer!

koaff 3
FineApril har en hel del vackra retrohattar!

Jag älskar hattar, pillerburkar och koaffer! Förr hade man ju något på huvudet jämt och ständigt.

Det är faktiskt riktigt svårt att hitta ett fotografi från städernas myllrande marknader där en hatt inte sitter var mans och kvinnas huvud. Under 1960-talet blev de allt färre och när det moderna 70-talet svepte in så var det inte längre någon självklarhet att få se fina hattar sticka upp.Vi blev helt klart mindre stiliga när vi hängde av oss huvudbonaden. 

Men idag kan man se hur de dyker upp då och då. Sakta verkar de smyga tillbaka. En 40-talshatt bärs lätt upp med en enkel kavaj, ett svart plommonstop får gärna sitta på bakhuvudet på var och varannan person.

koaff
FineAprils vackra skapelser!

Själv har jag hur många hattar som helst! Jag vågar inte räkna dom. Jag älskar vintagehattar. Men ibland kan det vara knepigt att hitta en äldre hatt som verkligen passar. Det är som att man hade mindre huvuden förr, jag får alltid leta riktigt länge. Ibland kan de också vara lite trasiga av ålder, som ett festligt gammalt fluor. Det slits väldigt lätt!

Därför blev jag så glad när jag fick höra om nytillverkade huvudbonader med vintageinspiration! Jeanette Grankvist säljer egengjorda koaffer, små hattar med vackert fluor. De är liksom pricken över i:et för en vintagedräkt eller perfekt för bröllop. Hon skapar koaffer som perfekt kan matcha din klänning och använder ibland gammalt gediget material, som de små plastblommorna från USA.

Spana in hennes butik FineApril på Etsy eller Facebook om du är sugen på glamour. Vem vill inte se ut som dessa 50-talsdamer?

Ett annat tips, om du är i Stockholmsområdet nu på torsdag, är att spana in utförsäljningen av vintage på Marshmallow Electra! De ska byta lokal och säljer massor av retrokläder för under hundralappen. Jag ska självfallet dit och spana! 

Varför inte bli lika glamorös som de här donnorna?