Fyndturnén fortsätter

IMG_6755om

När jag, Susanna och Gusten tog bilen ut på landsvägar så åkte vi förbi flera charmiga gårdsloppisar! Jag hade hunnit fynda en 40-talshatt, ett gammalt paraply och en vacker sekelskiftsfjäder när vi stannade bilen i Enviken i Dalarna, nära Lars och Nisses landsställe.

Medan regnet öste ner stannade vi i korsningen vid Enviken. Och så gjorde vi ett glatt stopp vid Sivletto. Sivletto är en klar favoritbutik som jag gärna besöker när jag är antingen i Stockholm  eller Enviken. För det är nämligen endast här man kan hitta dom, och så online och på vissa vintagemarknader förstås!IMG_6752om

IMG_6758om

Just Sivletto Enviken har jag haft turen att stöta på både på Winter Vintage-marknaden i vintras och på Vintagemarknaden i Wenngarnsslott nu i våras. Här finns 1950-talsnostalgi när den är som bäst. Vackra accessoarer, hattar, jackor, klänningar och badkläder. Det mesta ur sortimentet är vintage och priserna är därefter. Man kan verkligen hitta unika plagg som man förälskar sig i.

Efter att ha kikat runt lite så hittade Gusten en väldigt stilig skinjacka i brunt läder, som bara skrek om att få komma in i hans garderob. Så efter att vi hade packat bilen med fynd så skyndade vi oss vidare ut i regnet för att fortsätta mot målet; de små stugorna vid sjön. Här, i idyllen, skulle vi få bo i flera dagar!

IMG_7394