Från oss alla, till er alla…

IMG_1761om
Arne Weise gillar att prata om minnen. Foto: Leone Serrander.

IMG_1820om

I det senaste numret av Minnenas Journal gör vi ett besök hos allas våran favoritjulvärd Arne Weise! Och här är några foton som vi aldrig tidigare har visat.

Det kändes nästan heligt att få träffa denna tv-stjärna och julikon. Han öppnade dörren till sitt hem, uppklädd och fin. Och när intervjun började så satte han sig vant i sin favoritfåtölj och började berätta om hela sitt tv-liv. Han berättade om sina ungdomsår, ni vet de åren då man inte riktigt vet vad man ska göra. Han berättade om sin familj, hur stolt han var över sina barn och om hur det kändes att få vara på plats hos tv-tittarna varje jul och tända ljuset.

Det kändes viktigt, sa han. Det skulle självklart vara direktsänt eftersom alla de ensamma personerna som satt framför tv:n vid jul skulle känna att de fick sällskap. Och visst fick de det, med Arne i rummet. När han sedan försökte sluta under några år så ringdes han upp igen av producenterna. Den nya programledaren hade tänkt förinspela julprogrammet! Det gick inte för sig. Så han kom tillbaka.

Han berättade också om sin kära dotter som blev lurad av sin storebror att tro att pappa, som syntes på tv, fanns bakom tv-skärmen om man bara kikade. Hon blev såklart jätteledsen när pappa inte fanns där bakom!

Under 30 år höll Arne Weise folket sällskap i tv-sofforna, och nu pratar han gärna om sina minnen. Efter flera timmar så var det dags för oss att säga hejdå. Herr Weise tittade på mig och kollegan med glimten i ögat och utbrast ”Ja, från oss alla, till er alla: en riktigt god jul.

Då kände jag att julen kan börja. Med en sådan lyckoönskan från självaste julikonen kan ingenting gå fel.

Här har vi honom år 1957, med Qui Nyström:

Arne Weise 50-tal