Fota i frost!

IMG_14_42296om6

Det är inte alltid det är frostklätt ute. Men när man äntligen får se hur det vita kommer fram på marken och solen skiner, då är det dags att ta med sig kameran ut och fota.

Jag och min vän Susanna åkte iväg till Bergianska, en trädgård utanför Stockholm som från början skapades av bröderna Bengt och Peter Jonas Bergius under 1700-talet. Det är en av våra favoritställen. Här finns det vackra växthus, hav, dammar och en liten japansk trädgård. Från början låg Bergianska trädgården mellan Karlabergsvägen och Vasaparken i Stockholm. Men hela trädgården fick flytta på sig när Stockholm skulle planeras om under slutet av 1800-talet och runt år 1885 så byggdes den upp vid Brunnsviken. 

IMG_14_42224om IMG_14_42193om

Jag ville så gärna visa den underbara 1930-talsklänningen som jag köpte av Fiffi’s Vintage på Winter Vintage för några helger sedan! Längst ner kan du se den, en ljusblåskapelse i spets. Med små, små knappar som en gång hållt upp en underklänning. Jag köpte den för 100 kronor, den var så billig på grund utav fläckar under armhålorna, men dom tror jag att jag kan få bort.

Frisyren inspirerades av den danske skådespelerskan Asta Nielsen, som skapade skandal med den här scenen från filmen ‘Afgrunden’, år 1910. För att få till den så gjorde jag finger waves med hjälp av en kam, några hårclips och läggningsvätska. Resten av håret tovade jag för att få till volymen. Vill du kolla in hur man kan göra vintagefrisyrer, kolla in det här!

Vi var kvar i Bergianska tills solen började gå ner. Det var underbart att få en hel dag med blå himmel, solsken och matsäck under årets mörkaste tid.
IMG_4492om7
IMG_14_42039om4 IMG_4509om4