Folkfest hos Lasse i parken

KG240027-1024x752
Taget år 1955 i Folkets park i Västerås. I helgen blir det nostalgifest i en park igen! Foto: Sjöberg Bildbyrå.

Förr träffades man jämt i parker. Vid Folkets parker över hela Sverige anordnades det titt som tätt konserter, dans och marknader. Men med tiden blev det allt ovanligare och redan under 1960-talet trodde man att tiden då Folkets park var en samlingspunkt, var förbi. Tack och lov finns det eldsjälar som gör att parkerna kan blomma upp precis som förr. Och det är precis det som händer nu på lördag!

På lördag 12 september går nämligen dagen i nostalgins anda i Lasse i parken, i Stockholm. Här kommer det att vara Vintagemarknad från kl 11.00 till sena kvällen. Försäljare från hela Sverige, vintagekunniga och glada entusiaster kommer att samlas tillsammans i grönskan.

lasseiparken

Jag har redan sett att riktigt fina höstdräkter, handskar och vintageklänningar kommer att finnas till försäljning. Och dessutom blir det levande musik! Bandet THE MAD MEN BAND spelar låtar från 50- och 60-talet. Det låter som en dröm tycker jag!

Och visst blir man riktigt sugen på att klä sig tidsenligt? Om vädret håller och jag kan komma dit, så kanske jag drar på mig en av mina 50-talsblåsor, eller kanske en rak 1960-talsklänning.

Så om du har vägarna förbi Stockholm, kom förbi Lasse i Parken, fynda och njut av nostalgi!

 

SC229095-1024x742
Dans vid Rättviks Folkets park år 1956. Foto: Sjöberg Bildbyrå.