Fashion & Diamonds!

IMG_8292

IMG_8307

Vilken dag!

På morgonen när jag åkte in till Stockholm var himlen helt klarblå. Äntligen är det mars! Jag fick spatsera längs vattnet, se de gamla skärgårdsbåtarna från början av 1900-talet och drömma mig bort. På bänkarna satt bleka kärlekspar och siktade sina kisande ögon mot solen. Den värmde lite grann, så pass att det kändes genom jackan.

Efter att jag hade jobbat så satte jag mig på det underbara fiket Sturekatten. En liten vrå av Stockholm som är alldeles i skymundan trots att den ligger så centralt. Fiket startades av två systrar under 1940-talet och huset är från 1700-talet. Nu är det en sällsynt byggnad som knappt har rörts; gamla tapeter och helt otroliga kakelugnar klär de små pittoreska rummen. När jag steg in var klockan tre och de äldre damerna hade börjat fika. Senare på kvällen dyker studenterna in.

IMG_8334 IMG_8451

Jag väntade in eftermiddagen och Bukowskis förhandsvisning för vintageauktionen Fashion & Diamonds. Den är alltid lika rolig!

När jag och min bror steg in där så såg vi unika vintageplagg och vackra antika smycken. Det fanns rustika väskor, fantastiska solglasögon och helt makalösa skor – de flesta av kända och dyra designermärken. Själv blev jag kär i de helt enorm kistorna från början av sekelskiftet. Tänk, att varsamt få packa ner sina kära kläder i en sån, och samtidigt ha den enormt vackra trunken som inredning.

När vi kom ut hade solen gått ner. Nu gäller det att ha koll på auktionen som är mellan 9-8 mars. Visningen är öppen från 6-8 mars och man kan även spana in allt på hemsidan. Mycket har förstås en redig prislapp men man kan absolut göra fynd om man är ute efter någon speciell designer eller kvalité.

IMG_8373 
IMG_8415IMG_8410IMG_8419 IMG_8431 IMG_8351