En riktig lyxloppis

IMG_3540om

IMG_3480om

Jag tycker om att gå på alla möjliga loppisar, vintagemarknader och utförsäljningar. Alltifrån de riktigt små, till de fina folkliga och de mer insnöade. Man kan alltid hitta fynd! Så jag blev superpeppad av att höra att loppmarknaden Make it last loppis skulle köra igång för andra året i rad.

Det är en loppis där stylister, designers, redaktörer och andra modeintresserade säljer ut sina garderober. Så här borde det ju finnas ett och annat roligt plagg! Jag föreställde mig att jag skulle hitta speciella modeller, svenska märkeskläder och välskött vintage. Och mycket riktigt, här fanns det grejer!IMG_3441om IMG_3523om IMG_3510om

När man klev in på innergård vid Nybrokajen 11 i Stockholm, så kändes det som att man klivit in i ett annat land. Mitt bland de gamla husen stod stånd efter stånd med alla möjliga plagg, det låg filtar på marken fulla med högklackade skor och på stenväggarna hängde klänningar och väskor.

Jag är inte ett märkesfreak men jag gillar att lära känna kläderna som jag köper. Om det finns ett märke så blir det lite som en stamtavla; man kan luska ut historien bakom plagget, se släktbanden och lära sig mer om designen. På loppmarknaden så såg jag en hel del från de svenska märkena Dagmar och Acne blandat med unika plagg från 70-talet (såg en helt magisk långklänning, men den var för dyr för min budget), 60-talsklänningar och tjusiga äldre skor. IMG_3449om IMG_3455om IMG_3461om

Och så klart fanns det även en hel del 90-talskläder och skor! Det är lätt att tänka att 90-talet är så nära vår tid att det inte borde kunna räknas som vintage. Men om man tänker efter så var det ju för ungefär 25 år sedan som 90-talet drog igång; och vintage definieras ofta som kläder som är i god kvalité och är minst 25 år gamla.

Tillskillnad från bakluckeloppisar där det finns 5 kronors-lådor så fanns det fyndlådor här där kläderna såldes för 200 kronor styck. Så det var helt klart en lyxigare loppis! Men då får man inte glömma att nypriserna på de här plaggen har varit tio gånger så höga och att endast det finaste var utplockat. Och mycket av det som såldes hade inte superhöga priser, det fanns mycket för tjugolappen också.  Jag köpte ett par midjehöga byxor och en fin grå fake-päls som kan vara det mysigaste jag har just nu.

Jag ser fram emot nästa år, en sån här succé tar nog inte slut i första taget!IMG_3570om
IMG_3505om IMG_3473omIMG_3477om IMG_3465om